
Gelecekte İnsanlar Nasıl Olacak?
Danimarka Aarhus Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Mailund gelecekte insan beynine implantların takılacağını iddia etti. Bu sayede artık hafızamızın daha güçlü olacağını, farklı yabancı dilleri öğrenmenin kolaylaşacağını savundu. Ekosistem ve çevreyle ilgili “Grand Challenges in Ecosystems and the Environment” girişiminde görevli Dr. Jason Hodgson ise, küresel anlamda koyu tenli insan sayısının açık tenlilere oranla daha hızlı arttığını söyledi.
Anne Mitokondrisi Çocuğa Geçiyor, Babadan Gelen Yok Oluyor!
Mitokondri hücre içindeki organellerin en karmaşık ve ilginç olanlarından biri. Kendine has DNAsı, proteinleri, çalışma mekanizması ve prensibi var. Hem enerji üretiyor, hem hücreyi koruyor. Her kadın mitokondrisini çocuğuna aktarıyor bir nevi armağan ediyor, dolayısıyla hayat veriyor. Üstelik yalnızca anneden değil yaklaşık %40 oranında babadan da çocuğa aktarılıyor. Ancak araştırmacılar işleyişte anneden gelen mitokondrinin etkin rol oynadığını söylediler. Babadan gelenin “otofaji” gibi bir yöntemle hücre dışına atıldığını iddia ettiler.
Polen Alerjisine Karşı “Basit” Yöntemler
Uzmanlara göre değişen iklim şartları, hava kirliliği ve mevsim dengesizliği nedeniyle bahar alerjisi olarak da bilinen polen alerjisinin yaşandığı süreç gün geçtikçe uzuyor. Üstelik bir yandan Dünya genelindeki polen oranı da artıyor. Polen alerjisine karşı, eve gelince duş alınması, antibakteriyel kilim ya da halıların tercih edilmesi gibi uygulamalar tavsiye ediliyor.
Doğada Vakit Geçirmenin Risklerine Dikkat!
Pandemi tatil tercihlerini etkiledi. Karavan almayı planlayanlar, gözünü yeşil alanlara dikti. Ancak doğa içinde vakit geçirmenin de bazı riskleri bulunuyor. Örneğin, badem gibi kokan bilinmeyen bitkilerden uzak durulması öneriliyor. Çünkü bu konunun siyanür içeriğinden kaynaklanabileceği iddia ediliyor. Çürümüş, küflü ve durgun bulanık suda büyümüş herhangi bir bitkinin yenilmemesi gerekiyor.
Çok daha fazlası için izleyip abone olmayı unutmayın: