
Sınırlara “Dijital” Bariyerler İnşa Ediliyor
Teknolojik Dünya ile birlikte fiziksel bariyerler de dijitale dönüştü. Hatta Avrupa Birliği, Türkiye-Yunanistan sınırına yüksek teknolojili bir gözetim sistemi inşa etti. Yani pandemiden sonra Avrupa’daki göçmenler “dijital bariyer” ile karşı karşıya kalacak.
Embriyolara “14 Gün Kuralı” Artık Geçersiz Mi?
İnsan embriyolarıyla ilgili çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Buna göre, embriyoların oluştuktan 14 gün sonra geliştirilebileceği açıklandı. Avustralya, Kanada, Danimarka, Hollanda, ABD ve İngiltere embriyonun anne dışında 14 günden fazla yaşatılmasına izin vermiyor. Bu yasak sinir sisteminin gelişmeye başlamasını önlemek için konuluyor. Çünkü yaklaşık 2 haftadan sonra embriyoda omurganın ilk hatları ortaya çıkıyor. Ancak bu kural değişecek. Uluslararası Kök Hücre Araştırmaları Derneği yönergeleri güncelleyecek.
Yeryüzüne Tonlarca “Uzay Tozu” Yağıyor
Bir süredir Dünya’nın toz yağmuruna maruz kaldığı biliniyordu ancak miktarı hesaplanamıyordu. Bilim insanları, o sayıya ulaştı. Her yıl yaklaşık 5.200 ton uzay tozu yağdığını açıkladılar. Her bir toz tanesinin 0.7 milimetreden küçük olduğunu söylediler
İsmimiz Hayatımızı Nasıl Etkiliyor?
Genlerimiz, edindiğimiz tecrübeler, büyüdüğümüz coğrafya kadar ebeveynlerden bir nevi miras olarak kalan isimlerimizin de hayatımızda büyük bir etkisi var. Psikologlar, adların kişilerin toplumdaki yerini, kimliklerini nasıl etkilediğini açıkladı. Bu durumda 2 faktörün etkili olduğuna işaret ettiler. Ya başkaları ismini beğenmediği veya kendisi memnun olmadığı için kişinin kendine güveni zayıflıyor. Ya da kendine olan güveninin zayıf olması sonucu, isminden de memnun olmayabiliyor. Uzmanlar her türlü olumsuz durumun önüne geçebilmek için ailelere kültürlerinde iyi çağrışım yapan isimleri tercih etmelerini tavsiye ediyor.
Çok daha fazlasını izleyin: