
İnsan Kaynaklarında Yapay Zeka Devrimi
İnsan kaynakları departmanındaki işe alım sorumluları adaylar için bir nevi şirketin yüzü konumunda. İş ilanının yayınlanmasından, adayların seçilmesine, ilk görüşmeden, yüz yüze görüşmeye ve son aşamaya kadar insan kaynakları temsilcileri ilk temasta yer alıyor. Hindistan merkezli bulut iletişim platformu EnableX, yüz analizi ve duygu tanımlama için yapay zekayı kullanıyor. Veri odaklı analizlerle doğru adayı doğru işe almayı hedefliyor. Uzmanlar, sadece Hindistan, Amerika değil birçok ülkede insan kaynakları departmanında yapay zekanın vazgeçilmez olacağını öngörüyor.
Yeni Kuantum Mikroskobu Geliştirildi
Queensland Üniversitesi’nden araştırmacılar, kuantum dolanıklığı prensibiyle çalışan mikroskop geliştirdiler. Nature’da yayınlanan çalışmada, mikroskobun en iyi teknolojinin ötesinde bir performansa sahip mikroskobun ilk dolanıklık bazlı sensör olduğunu vurgulandı.
Hücreler İçin Yeni Bir Sınıflandırma Sistemi Oluşturuldu
Science dergisinde yayınlanan çalışmada biyologlar yaşam ağacını incelediler. Katlanan kromozomların yaşam ağacındaki farklı canlıların hücre çekirdeklerinin içine nasıl sığdığını sınıflandırmak için çalıştılar. Ayrıca bu çalışmanın Covid-19 mutasyolarını anlamak için önemli olacağını vurguladılar.
Yüksek Stres Kırık Kalp Sendromunu Tetikliyor
Imperial College London’dan bilim insanları, iki molekülün kırık kalp sendromunu tetikleyebileceğini belirtti. ‘Kırık Kalp Sendromu’ olarak bilinen Takotsubo Kardiyomiyopatisi hastalarının kanında Mikro RNA 16 ve Mikro RNA 26 A adlı 2 molekül bulunmuştu.
Çok daha fazlası için izleyin: